Ekipa Plavog telefona i stručni suradnici punih 11 mjeseci poduzimali su sve za promociju djece i mladih koji su učinili hrabra i humana djela želeći ih predstaviti javnosti i nagraditi.

Želja za okupljanjem mladih junaka koji su pomogli starijima, nemoćnima, prijateljima, životinjama, nepoznatima, često spašavajuci tude živote i nerijetko ugrožavajući vlastite, počela je iskazivati svoju lijepu i toplu ljudsku stranu. Upoznali smo mnoge skromne i samozatajne mlade ljude, njihove prijatelje i roditelje, robinu i nastavnike koj su njihovim djelima dali novu dimenziju.

U životu su rijetkost prilike poput ove, u kojoj smo izuzetno počašćeni što smo na jednom mjestu okupili toliko junaka, kao u ovoj akciji.

Nakon svih pristiglih prijava oslobodili smo se straha za mlade, znajući da negdje oko nas žive neprimjetni junaci koji će priskočiti u pomoć ne razmišljajuci zašto su to učinili.

Oni nam pružaju nadu da vjerujemo.


poklanjamo Hrvatskoj na čast i ponos, a svoj djeci i mladima na radost.


''Nipetnišest'' svojim sadržajem
snažno afirmira temeljne vrijednosti života u zajednici - humanost, dobrotu, altruizam...
Duboko vjerujući u potrebu snažnije afirmacije spomenutih vrijednosti odlučili smo utemeljiti nagradu i posvetiti ju afirmaciji djece koja koja svojim djelima svijet čine boljim , humanijim i dostojnijim svih nas. Upravo se u humanosti očituje i njihova hrabrost, te zavidna razina svijesti o potrebi očuvanja okoliša, dobrosusjedskih odnosa, požrtvovnosti i potpomaganja drugoga radi njegove dobrobiti i sreće.

To nije poziv na junaštvo, niti poziv na izlaganje opasnostima. To je ljudskost i privrženost, poziv na suradnju i obzirnost.

dr. sc. Adinda Dulčić

 

 
 
 
  "Ni 5 ni 6" - nagrada za human djelo >> dodjela 2003
Plavi telefon - linija prijateljstva : © 2003