ZAŠTO DONIRATI?

Za razvoj i provedbu naših programa

Udruga Plavi telefon neprofitna je organizacija koja svojim djelovanjem utječe na podizanje kvalitete života djece, mladih i odraslih. Svi programi i projekti koje Plavi telefon provodi, besplatni su za sve korisnike - no nisu besplatni za Plavi telefon. Struja, voda, plin, stručni suradnici i ostali troškovi redovito stižu na naplatu. Često je upitno kako će se koji program, projekt i akcija nastaviti provoditi obzirom na nedostatna financijska sredstva.

Stoga, želite li i vi dati svoj doprinos zajednici, donacijom podržite naš rad i na taj način osigurajte uspješnu provedbu programa i društveno odgovornih projekata Plavog telefona.


Pogodnosti

Od 1. srpnja 2001. Zakonom o porezu na dohodak i Zakonom o porezu na dobit omogućene su porezne olakšice za donacije pojedinaca i tvrtki kada doniraju do 2% ukupnog godišnjeg dohotka ili prihoda neprofitnim organizacijama. Člankom 5. stavak 15. Zakona o porezu na dobit propisano je da se u rashode poreznog razdoblja priznaju i darovanja u naravi ili novcu na žiro-račun Udruga, a u humanitarne i druge svrhe.

Porezno priznatim rashodom smatraju se sva davanja u novcu ili naravi do visine 2% od ostvarenih prihoda u prethodnoj godini, osim u slučaju kada su ti rashodi nastali prema posebnim programima i rješenju ministarstva te tada mogu biti i veći (Čl. 7. stavak 1. točka 5.).


KAKO DONIRATI?

Skeniranjem barkoda

Pomoću pametnih telefona možete skenirati barkod i donirati Plavom telefonu. Nakon skeniranja kôda, podaci Udruge će vam se automatski ispuniti. Vi potom upisujete željeni iznos donacije, te provodite odobrenje transakcije.


Općom uplatnicom

Možete donirati uplatom željenog iznosa putem opće uplatnice ili online uplatom na žiro račun Udruge Plavi telefon u Zagrebačkoj banci: 2360000-1101298456. IBAN Udruge Plavi telefon je: HR0823600001101298456


Putem platforme PayCek

Donirati možete kriptovalutama popunjavanjem sljedeće on-line forme:Putem platforme Čini pravu stvar

https://cinipravustvar.hr/izazov/pomozimo-da-plavom-telefonu-ne-odzvoni/25958/doniraj.


Putem platforme Emajstor

https://www.emajstor.hr/dobra_djela_stvaraju_heroje.

ZAHVALA

Donatorima i svima nas podržavaju

Zahvaljujemo svima koji djeluju u smjeru društveno odgovornog poslovanja, koji uočavaju potrebe u zajednici i spremni su dati svoj odgovor na zadovoljenje istih, a samim time i poduprijeti trenutni rad Plavog telefona, te provedbu njegovih programa, projekata i akcija.

Tijekom 33. godine rada, velik broj privatnih i pravnih osoba, organizacija i institucija prepoznalo je rad Plavog telefona, te donacijama podržalo uspješnu provedbu naših programa i projekata. Institucije, organizacije i tvrke koje trenutno financijski i uslugama podržavaju rad Plavog telefona su:


Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruga Plavi telefon korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike financira provedbu projekta "Prve pri ruci"


Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Ministarstvo znanosti i obrazovanja financira provedbu projekta "Trening životnih vještina"


Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom
Grad Zagreb financira provedbu programa "Linija Pomoći Plavi telefon"


Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom
Grad Zagreb financira provedbu programa "Savjetovalište Otvorena vrata"


Plus Hosting
Plus Hosting sponzorira hosting web stranica Udruge Plavi telefon