Zašto donator?

DONIRAJTE PROJEKTE, PROGRAME I AKCIJE PLAVOG TELEFONA:

Udruga Plavi telefon neprofitna je organizacija koja svojim djelovanjem utječe na podizanje kvalitete života djece, mladih i odraslih. Svi programi i projekti koje Plavi telefon provodi, besplatni su za korisnika no ne i za Plavi telefon. Struja, voda, plin, stručni suradnici i ostali troškovi redovito stižu na naplatu. Često je upitno kako će se koji program, projekt i akcija nastaviti provoditi obzirom na nedostatna financijska sredstva.

Kako donirati?

Želite li dati svoj doprinos zajednici, osigurati provedbu dugogodišnjih programa i projekata, podržati kvalitetnu inicijativu, to možete učiniti uplatom željenog iznosa putem opće uplatnice, ispisivanjem čeka u korist Plavog telefona ili uplatom putem kreditne kartice.
Kod uplate donacije na žiro račun Udruge Plavi telefon uplatu izvršavate na Žiro račun: 2360000-1101298456 (poziv na broj: MB 0574775). IBAN je HR0823600001101298456.

Pogodnosti

Od 1. srpnja 2001. Zakonom o porezu na dohodak i Zakonom o porezu na dobit omogućene su porezne olakšice za donacije pojedinaca i tvrtki kada doniraju do 2% ukupnog godišnjeg dohotka ili prihoda neprofitnim organizacijama.
Člankom 5. stavak 15. Zakona o porezu na dobit propisano je da se u rashode poreznog razdoblja priznaju i darovanja u naravi ili novcu na žiro-račun Udruga, a u humanitarne i druge svrhe. Porezno priznatim rashodom smatraju se sva davanja u novcu ili naravi do visine 2% od ostvarenih prihoda u prethodnoj godini, osim u slučaju kada su ti rashodi nastali prema posebnim programima i rješenju ministarstva te tada mogu biti i veći. (Članak 7. stavak 1. točka 5.)

Kontakt

UDRUGA "PLAVI TELEFON"

Adresa: Ilica 36, 10 000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: +385 (1) 4833 888

Email: info@plavi-telefon.hr

Web: www.plavi-telefon.hr

OIB: 50738851908

MB: 0574775

ZAHVALJUJEMO:

Zahvaljujemo svima koji djeluju u smjeru društveno odgovornog poslovanja, koji uočavaju potrebe u zajednici i spremni su dati svoj odgovor na zadovoljenje istih, a samim time i poduprijeti trenutni rad Plavog telefona, odvijanje svih njegovih programa, projekata i akcija.

Nac. zaklada za razvoj civilnog društva

Već tri godine za redom! Udruga Plavi telefon korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.


Johnson & JohnsonJohnson & Johnson


Turistička zajednica grada ZagrebaTuristička zajednica grada Zagreba


Ministarstvo rada i socijalne skrbi


Ministarstvo obitelji, socijalne skrbi i međugeneracijske solidarnosti


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa


Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom


Plus HostingPlus Hosting


Drogerie Marktdm-drogerie markt


HBORHrvatska banka za obnovu i razvitak