LINIJA POMOĆI PLAVI TELEFON

linija pomoći namijenjena svima

  • To je linija prijateljstva.
  • To je linija koja sluša, razumije, tješi.
  • To je linija koja pomaže, podržava, štiti.
  • To je linija koja informira i savjetuje.
  • To je super linija.

Od 1991. godine do danas dokazali smo da znamo raditi, a kontinuiranim obveznim edukacijama i supervizijama volontera nastojimo postići još veću kvalitetu rada. Uz tridesetak volontera koji, osim inicijalne selekcije, tijekom svog rada prolaze brojne edukacije i seminare, u rad Plavog telefona uključeni su i brojni stručni suradnici - psiholozi, socijalni pedagozi, socijalni radnici, sociolozi, liječnici te psihijatri. Okupljanjem stručnjaka iz različitih područja značajno pridonosimo rješavanju problema, zastupanju interesa i potreba zanemarivanih, zlostavljanih, napuštenih, samih, drugačijih... Iskustva koja smo stekli prenosimo i studentima, koji kod nas obavljaju praktičan rad.

Za koga?

Djecu, mlade, odrasle i osobe starije životne dobi.

Kako?

Telefonskim savjetovanjem.

Tko pomaže?

Educirani i supervizirani volonteri.

Gdje?

Svakim radnim danom od 09:00-20:00 sati na broju 01/4833-888.

Po čemu smo prepoznatljivi?

U svijetu preplavljenom otuđenjem i površnim odnosima mi vjerujemo u mogućnost rada za dobrobit drugih, vlastitu promišljenost i savjesno obavljanje posla.

Vjerujemo da se kvaliteta rada postiže spajanjem razumijevanja i empatije osjećajnosti.

Vjerujemo kako takav rad potiče ljude da se osjećaju korisnima. Jedino tako možemo izmamiti osmjeh na lica i osjećaj olakšanja u duši - zbog toga Plavi telefon i postoji. Ostat ćemo na vrhu jer mi to želimo i jer se to od nas očekuje.